Muovin ruiskuvalu

Muovin ruiskuvalu on menetelmä, jossa raaka-aineena toimiva muovigranulaatti sulatetaan ja ruiskutetaan kovalla paineella valumuottiin. Muotin huolellinen suunnittelu ja valmistus ovat olennaisia onnistuneelle ruiskuvalulle. Ruiskuvalumuotin valmistuksessa vaaditaan mittatarkkuutta, jotta ruiskuvalettu tuote vastaisi suunniteltuja mittasuhteita. Ruiskutuksen jälkeen ruiskuvalettu tuote jäähdytetään, minkä jälkeen se irrotetaan työntötappien avulla muotista. Ruiskuvalumenetelmää voidaan käyttää monipuolisesti muovituotteiden valmistuksessa, ja menetelmällä valmistettuja tuotteita käytetäänkin monissa eri yhteyksissä, kuten elektroniikassa, autoissa ja kodinkoneissa.

Muovin ruiskuvalu
Muovin ruiskuvalu tuotteet

Ruiskuvalumenetelmän vahvuudet;

Muovin ruiskuvaluun yleisimmin käytetyt materiaalit ovat;

PP, PE, PS, ABS, PA, PET, PVC, POM, HIPS

Muovin ruiskuvalu
Metalin ruiskuvalu

Mikä on metalliruiskuvalu?

Se on prosessi, jossa nestemäiset metallit ruiskutetaan valmistettuihin muotteihin painamalla niitä erikoiskoneilla. Metalliruiskuvalussa käytetään pääasiassa metalleja ja metalliseoksia kuten alumiinia, samakia (sinkin ja alumiinin metalliseos), messinkiä ja magnesiumia.

Koneistot, jotka valmistavat tämän prosessin, ovat metallin ruiskuvalukoneita. Olemassa on kahden tyyppisiä metallin ruiskuvalukoneita; kylmä- ja kuumakammioiset metallin ruiskuvalukoneet. Kylmäkammiokoneita käytetään yleisesti alumiinin ja messingin valamiseen, kuumakammiokoneet valavat samakia. Kuumakammioisen metallin ruiskuvalukoneen prosessi on nopeampi kuin kylmäkammioisen metallin ruiskuvalukoneen prosessi, mutta se voi valaa ainoastaan metalleja ja metalliseoksia, joilla on alhainen sulamispiste, kuten samak, magnesium ja lyijy.

Metallin ruiskuvalumuovaus mahdollistaa monimutkaisten metallimuotojen suurten määrien tuottamisen.

Metallin ruiskuvaluprosessi on samankaltainen muovin ruiskuvaluprosessiin ja voi tuottaa saman muodon kokoonpano-ominaisuudet.

Metallin ruiskuvalumuotti voi myös sisältää useita onkaloita, joten myös tuotannon määrä voi olla korkea ja muodot monimutkaisia.

Mitkä ovat metallin ruiskuvalumuovauksen edut?

Metallin ruiskuvalumuovaus tarjoaa useita etuja verrattuna muihin tuotantotekniikoihin. Metallin ruiskuvalumuovaustekniikka on kehittynyt suuresti viimeisen 25 vuoden aikana.

Metallin ruiskuvalumuovausprosessi tarjoaa seuraavat edut: